11 kraftfulla fördelar med molndrift

Att ha sina tjänster och värdefulla data i molnet blir allt vanligare. När tech-jättar som Amazon, Google och Microsoft erbjuder sina egna molntjänster, går det snabbt framåt i utvecklingen. Om du är ute efter att skala upp ditt företag, eller bara vill hitta sätt att bli mer effektiv, så bör du fundera på att börja använda egna molntjänster.

 

Det finns fortfarande många företag som har sin information i fysiska servrar, och som köper in enstaka tjänster. På så sätt utnyttjar man inte kraften i molnet, och man går miste om flera av fördelarna med molntjänster. Men först och främst behöver vi gå igenom vad molndrift faktiskt är.

 

 

11 fördelar med molndrift

 

Investeringen i molndrift känns som en självklarhet för allt fler företag. Om du ännu inte är övertygad så kommer här 11 anledningar till att börja arbeta med molndrift så fort som möjligt.

 

 1. Enklare organisering. Med molndrift samlar du all information på ett och samma ställe, vilket gör att dina medarbetare kan arbeta snabbare och effektivare istället för att leta efter informationen de söker.

 2. Snabbheten att komma igång. Du slipper skaffa ny hårdvara när du påbörjar ett nytt projekt. Det räcker med så lite som ett knapptryck, sen är du igång!

 3. Flexibiliteten. Du är inte bunden till en fysisk plats eller fysisk server. Alltså är det lättare för dina medarbetare att jobba på distans, om behovet finns.

 4. Skalbarheten. Investera i de tjänster du behöver, och byt ut tjänsterna när behovet förändras i takt med att företaget växer. Du får alltid tjänster utifrån de behov du har just nu, så att du kan fokusera på att växa.

 5. Billigt i längden. Säg att du investerar i fysiska servrar inför en intensiv kampanj, som Black Friday. Var gör du av servrarna under resten av året? Med molndrift kan du själv välja vilka tjänster du behöver just nu, och du slipper lägga pengar på saker du inte behöver. Alltså får du mer “bang for the buck” av att investera i molnet.

 6. Bättre samarbete. Att ha tjänster och data i molnet gör att flera personer kan arbeta i samma dokument eller program samtidigt. Det leder till ett enklare samarbete, framför allt på distans, och att ni kan arbeta snabbare och effektivare. Dessutom kan ni använda chattjänster för att kommunicera bättre mellan teamen.

 7. Förlora aldrig dina dokument. Har du någonsin arbetat på något under flera timmar och glömt trycka på spara, för att sen förtvivlat se på när datorn fryser? Den är inte kul. När du arbetar i molnet försvinner den risken, och när datorn plötsligt slutar samarbeta så kan du lugnt luta dig tillbaka och ta en klunk av kaffet innan du startar om datorn.

 8. Snabb tillgång till support. Du behöver inte betala för några experter när du har problem med något program. Supporten i molntjänsten finns till för dig eftersom den ingår i priset som du redan betalar för tjänsten. Du slipper leta experter och du kommer igång med arbetet igen mycket snabbare.

 9. Agiliteten. Dyker det upp en kampanj som kräver mer datakraft? Eller har du mindre behov för datalagring under sommaren? Med tjänster och data i molnet kan du anpassa hur mycket utrymme du behöver beroende på tillgång/efterfrågan.

 10. Spelfältet jämnas ut. Du kan ha tillgång till samma tjänster som storföretagen använder, och därför är chanserna till framgång jämnare än någonsin. För att bli en av de bästa inom branschen behöver du ha tillgång till samma verktyg som dem, och det har du i molnet.

 11. Simpla uppdateringar. Slipp huvudvärken som en gigantisk uppdatering kan innebära. I molnet uppdateras tjänsterna alltid kontinuerligt, och du slipper lägga en halv dag på att titta på när programmet uppdateras.

 

 


VIll du veta mer?

 

Vi på Gohybrid är övertygade om att en flytt till molnet är en av de bästa investeringarna du kommer att göra i ditt företag. Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig på vägen, så klicka på knappen och skriv in dina uppgifter så bokar vi ett möte.

Jag vill höras!