Gohybrids resa - Med fokus på kunskap och kvalité

Ända sen Gohybrid startades år 2013 har det funnits en röd tråd i företagets vision - att prioritera kunskap och kvalité före allt annat. Visionen har utvecklats under åren, men grunden har aldrig ändrats. Idag jobbar Gohybrid med flera olika stora kunder. Här får du veta mer om hur resan har sett ut.

 

Gohybrid är ett av Sveriges mest populära IT-konsultbolag som stöttar företag med sin digitalisering och arbetar mot effektiva molntjänster.

 

Mikael Lison, som är VD men också grundare tillsammans med Jonny Kvarnström och Börje Carlsson, älskar att utveckla sitt företag. Allt började för 8 år sen när de ville sluta sälja sin tid för pengar. Nu ville man bygga något där man kunde dela kunskap och ha en trygg arbetskultur med högt i tak.  

 

"Jag ville hellre arbeta med att sälja tjänster och kompetens, snarare än att sälja tid", berättar Mikael.

 

"Det är vanligt att man säljer ut en konsult som resurs i x antal timmar, men idén med Gohybrid är att vi vill erbjuda en helhetslösning istället för timmar. Där vi tar ansvar för att lösa den faktiska utmaningen."

 

Precis när företaget påbörjade sin resa, exploderade intresset kring molntjänster.


"Tajmingen kunde inte ha varit bättre. Vi insåg snart att det skulle bli mycket populärt att använda molntjänster, även om inte allt flyttades till molnet. Därav utvecklades begreppet “hybriden”, dvs lite här och lite där. Där man har både publika och privata molntjänster och även en del “on prem”, berättar Mikael.

 

"Så här i efterhand blev vi också riktigt nöjda med namnvalet Gohybrid eftersom just det hybrida är framtiden och har varit standarden ända sen dess."

 

Lison5-2

 
Mikael Lison, CEO & Happy Advisor 

En helhetslösning - så att kunden når lönsamhet

 

I början av resan var det viktigt för Mikael och hans kollegor att positionera företaget som de experter de faktiskt är inom digitalisering och molntjänster. 


"Vi har alltid velat erbjuda en helhetslösning till kunden," menar Mikael.

 

"Ungefär som när man får problem med motorn i bilen. Vissa verkstäder kommer att kolla på motorn och ge ett prisförslag och sen fixa problemet. Men vi ville vara en verkstad som ställde frågor och gick till grunden med varför problemet uppstod, och så botar vi grundorsaken istället."

Det innebar att Gohybrid inte bara såg över sina kunders IT-system. Såg de andra utmaningar i organisationen så fanns de med och stöttade hela vägen.

 

"I början kunde vi gå så långt att vi kom till de fysiska kontoren och byggde om eller städade, för det var där vi märkte att problemen hade sin rot. Rådgivning för oss har alltid inneburit att man hjälper kunden med helhetsbilden. Hur ligger ni till nu? Vad behöver ni? Hur tar ni er från A till B och hur kan vi hjälpa er på vägen?"


Med ett sådant fokus på helhetsbilden kunde de snart hjälpa allt fler företag att öka sin lönsamhet och effektivitet.

 

"Vi hjälper våra kunder med både deras målstrategier och molnstrategier", berättar Mikael.

 

"Vi är experter och rådger våra kunder kring hur de ska tänka, inte bara när det gäller deras nuvarande utmaning, utan kring hela organisationen egentligen."

 

 

Skärmavbild 2021-09-08 kl. 09.45.20

 

 

“Är inte ute efter status”

 

Under resans gång har Gohybrids vision utvecklats. De vet vad som är viktigt för att få sitt företag att frodas.

 

"Vi har aldrig varit ett företag som tar stora risker. Vi har aldrig prioriterat att göra några stora ekonomiska investeringar i kontor eller bilar, istället samarbetade vi med partners", berättar Mikael.

 

"Och så vill vi fortsätta ha det. Vi vill inte göra ekonomiska investeringar bara för att jaga status eller få en enorm omsättning, utan vi vill växa lagom, och investera när det känns rätt."

 

Idag har Gohybrid växt och fortsatt anställa allt mer kompetens. Samtidigt är de noga med att inte växa för fort och för stort.

 

"Vi vill inte bli ett storbolag som tappar den familjära känslan. Vi anställer inga divor, utan om du blir anställd här så är det för att du är en teamplayer."

 

12 Team

 

På Gohybrid ”Padlar” vi med två tider i veckan för bolagets anställda, partners och kunder.

 

 

Fortsatt utveckling - med flera stora kunder

 

Så hur ser framtiden ut idag? Gohybrid fortsätter att satsa långsiktig för stabil lönsamhet och har precis lanserat nya tjänster. 


"Nu under pandemin har vi haft stor efterfrågan efter klientspecialister på sjukhusen. För att hjälpa till har vi startat Gohybrid Factory AB", avslöjar Mikael.

 

"Där är det fokus på drift och förvaltning."


Arbetsgruppen växer stadigt och de ser till att bredda sina kunskaper.


"Vi har fyllt på med massa unga, vassa människor. Gohybrid AB ska fortfarande förknippas med erfarenhet och våra guru-konsulter, så Gohybrid Factory är något vi gör i ett eget bolag så det blir tydligt för våra kunder, men det växer väldigt fort."

 

Med fortsatt fokus på molntjänster, kunskap och slutanvändarvänlighet har Gohybrid landat många stora företag som kunder.

 

"Vi har nyligen skrivit ett skandinaviskt avtal med Teliaconcernen så att vi hjälper dem med allt möjligt kring moln och hybrid", berättar Mikael stolt.

 

"Vi har också hjälpt till exempel WSP där vi har genomfört en global migrering med ett team på 7 konsulter under de senaste två åren. Dessutom har vi jobbat med Stockholms Läns Landsting, Länsförsäkringar och Securitas och många andra kunder som vi är stolta över."

 

Nu ser Gohybrid fram emot att fortsätta arbeta med helhetslösningar för företag som behöver deras hjälp. Och att själva fortsätta utvecklas, är alltid en viktig punkt på agendan.


"Vi kan utmärka oss från våra konkurrenter genom att alltid vara självkritiska och sträva efter utveckling. Precis som i början är jag är stolt över att vi har en hög erfarenhet och ett nätverk med riktigt bred och djup kunskap", menar Mikael.

 

"Vi är experter, men experter kan alltid bli bättre. Vi är ödmjuka inför den uppgiften och jag är säker på att det skiljer oss från mängden."

 

 

 

ViLL DU diskutera erA molnutmaningAR OSS?

 

Vare sig det gäller en fråga eller om du behöver tillföra extra kompetens till ert team - vi finnas där!

 

Kontakta oss